Veelgestelde vragen

Product

 • Waar kan ik Xsensible schoenen kopen?

  Je kunt onderstaande link gebruiken voor de dichtstbijzijnde winkels bij jou in de buurt. 
 • Kan ik rechtstreeks bij Xsensible bestellen?

  Helaas hebben wij zelf geen webshop. Onze verkoop gaat alleen via een winkelier.
  Als consument ben je afhankelijk van de winkelier in jouw buurt of van een webwinkel. • Wat is er speciaal aan de afwikkeling van de zool?

  Stretchwalkers combineren het beste van twee werelden: Japanse zoolinnovatie en Xsensible stretchtechnologie is samengesmolten in een revolutionaire wandelschoen. Stretchwalker by Xsensible. De rocker bottom bestaande uit twee zachte EVA delen en één verstevigd balanspunt zorgt voor een automatische afwikkeling van de voet.

  Lopen wordt gemakkelijker, aangenamer en gezonder, zonder dat er speciale training vereist is. Xsensible heeft twee jaar samengewerkt met Japanse partners om dit unieke product te ontwikkelen en te vervolmaken. Stretchwalker is gebaseerd op de Japanse Ippon-Ba-Geta sandaal: de Stretchwalker zorgt voor een automatische afwikkeling van de voet, waarbij de druk op de gewrichten wordt gereduceerd.

  Niet al onze schoenen hebben een afwikkeling gebaseerd op de het concept van de oeroude Japanse sandaal. De Xsensible dames schoenen hebben dit concept niet. Deze zit alleen onder onze Stretchwalker.


 • In welke wijdtematen zijn Xsensible schoenen verkrijgbaar?

  De wijdtemaat van de artikelen staat vermeld op de website bij onze productinformatie.
  De letter ''X'' achter de wijdtematen staat voor ons unieke stretchleer.
  Deze gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat onze schoenen gedurende de dag zich aanpassen aan jouw voet.

  In feite zorgt ons stretchleer/suède ervoor dat er een vollere voet in de schoen kan.
  Dit betekent dat in sommige gevallen een voet die wijdtemaat H heeft in een wijdte G past.
  Uiteraard verschilt dit per model en adviseren wij ten alle tijden om de schoenen te (laten) passen.

 • Kan ik nieuwe voetbedden bestellen?

  Het is mogelijk om voor onze Stretchwalkers nieuwe voetbedden te kopen. Al onze verkooppunten hebben de mogelijkheid om deze bij ons te bestellen wanneer ze deze zelf niet op voorraad hebben
 • Kan ik bij Xsensible terecht voor medisch advies?

  Wij krijgen regelmatig vragen op medisch gebied en/of onze schoenen daarvoor geschikt zijn.
  Helaas kunnen wij daar geen medisch onderbouwd antwoord op geven. Onze Stretchwalker wordt regelmatig gebruikt door podologen voor consumenten met voetproblemen. Wij horen wel positieve geluiden bij hielspoor, achillespees blessures, lage rug klachten, morton neuroom etc. 
  Wij verwijzen je met dit soort vragen terug naar je specialist om dit met hem/haar te overleggen.
 • Zijn Xsensible schoenen geschikt voor mensen met allergieën?

  Onze schoenen zijn niet chroomvrij gelooid. Er wordt gebruik gemaakt van gespen die voldoen aan de Europese normen, maar niet nikkelvrij zijn. De lijm die wij gebruiken bevat geen sporen van pentachlorophenol, chromium, formaldehyde, nickel, azo dyes, colophony.

Onderhoud

 • Wat gaat er vaak fout bij het onderhouden van schoenen?

  1. Berg geen natte schoenen op. Stop je schoenen niet in plastic zak of in een schoenenkast totdat ze volledig droog zijn. Natte schoenen kunnen gaan schimmelen terwijl ze opgeborgen zijn. Als je ze nat opbergt is de kans ook groter dat ze gaan stinken. Zet de schoenen op een droge, goed geventileerde plek neer om ze volledig te laten drogen voordat je ze opbergt. Maar niet op of naast de verwarming of welke warmtebron dan ook. 

  2. Wikkel leren schoenen niet in plastic. Leren en suède schoenen moeten kunnen ademen wanneer ze opgeborgen zijn. Als je ze in plastic wikkelt zouden ze kunnen gaan schimmelen of verkleuren. 

  3. Stapel je schoenen niet bovenop elkaar. Veel mensen bewaren hun schoenen in stapels om zo meer ruimte te hebben. Als je je schoenen echter op deze manier bewaart, kunnen ze na verloop van tijd hun vorm verliezen. Het is prima om je slippers op elkaar te stapelen, maar schoenen die meer structuur hebben moet je naast elkaar neerzetten. Zelfs al stapel je je schoenen zo op dat de ene schoen ondersteboven ligt, als je je schoenen meerdere maanden op deze manier opbergt zullen ze gaan vervormen. 
 • Wat is er belangrijk bij het onderhouden van schoenen?

  1. Nadat je je schoenen gedragen hebt, helpt het plaatsen van schoenspanners in je schoenen het leer van je schoenen in goede staat en model te houden. In het geval van lakschoenen helpt het plaatsen van een schoenspanner kreuken en barsten in de lak voorkomen. Waarom? Na het dragen zijn je schoenen warm en hebben ze zich naar je voet gevormd. Vervolgens trek je je schoenen uit waardoor deze afkoelen, opdrogen en het leer krimpt. Door direct een schoenspanner in je schoenen te plaatsen, blijft er spanning op het leer staan, hierdoor behouden je schoenen hun pasvorm. Let er in dit geval wel op, dat je geen plastic schoenspanners gebruikt, maar bijvoorbeeld een houten variant. Hout heeft een vocht onttrekkende en neutraliserende werking. Zo blijven je lakschoenen in goede staat en lekker fris.

  2. Ook al berg je je schoenen slechts een nachtje op en ben je van plan om ze morgen weer te dragen, het is een goed idee om je schoenen eerst schoon te maken voordat je ze opruimt. Laat je schoenen drogen voordat je ze opbergt. Maak leren en suède schoenen schoon door vuil weg te borstelen en het materiaal af te stoffen met een zachte borstel die geen krassen maakt. Gebruik een speciale reiniger voor leer of suède om vlekken te verwijderen.

  3. Als je je schoenen op de juiste manier opbergt zullen ze er goed uit blijven zien en bovendien langer meegaan. Je moet je schoenen beschermen tegen stof, water en zonlicht zodat de kleur niet vervaagt en het materiaal niet kromtrekt wanneer de schoenen opgeborgen zijn. Zorg ervoor dat je je schoenen niet opstapelt of op een hoop gooit. Hierdoor kunnen ze namelijk vervormen. Bewaar je schoenen in de originele schoenendozen of in opbergdozen waardoor ze er als nieuw uit blijven zien.

  4.Materialen

 • Zijn Xsensible schoenen waterdicht/waterafstotend?

  Er is een duidelijk verschil tussen waterdicht en waterafstotend:
  Waterdicht wil zeggen dat er gedurende een langere periode geen water naar binnen zal komen. Wanneer je een dag lang in het water zou staan blijft de binnenzijde van de schoen -en dus je voeten- 100% droog.

  Waterafstotend (= NIET waterdicht) wil zeggen dat er gedurende een korte periode geen water naar binnen zal komen. Even door de regen lopen zal geen probleem opleveren, door nat gras lopen of een langere tijd in natte omstandigheden dus wel, dan krijg je natte voeten. Bij waterafstotende schoenen kunnen we nooit zeggen hoe lang je droge voeten houdt omdat dit van vele omstandigheden afhankelijk is.

  Bij waterdichte wandelschoenen kunnen we zeggen dat je altijd droge voeten houdt (mits het water niet van de bovenkant in je schoenen loopt. Door toepassing van het membraam en het sealen van de stiknaden wordt het water vanuit het leder dus tegengehouden en is er sprake van “waterproof”. Dit geldt overigens voor het onderste deel van een schoen of laars. (Voor een schoen is dit +/- 3 cm boven de rand van de zool. Dit komt er op neer dat als de neus van de schoen helemaal onder water staat het water mogelijk langs de vetersluiting naar binnen kan lopen Bij een laars ligt dit wel iets hoger. 

  Wij hebben er voor gekozen om onze schoenen waterresistant/waterafstotend te maken en niet waterdicht. Reden hiervoor is de volgende. Bij het produceren van stretchleer en stretchsuède gebruiken wij Lycra. Dit is de laag waar ons leer en suède aan bevestigd wordt. Lycra heeft als nadelige eigenschap dat het warm is bij het dragen. Om de schoen ook optimaal te laten ademen is ons stretchleer/stretchsuède waterafstotend gemaakt en niet waterdicht. Waterdichtheid wordt behouden door ze regelmatig te behandelen met een daarvoor bestemde spray.


Klachten

 • Waar kan ik terecht met vragen of klachten over mijn schoenen?

  Wij raden je aan altijd contact op te nemen met de winkel waar je de schoenen hebt gekocht. Voor welke vraag of klacht dan ook, de winkelier kan je adviseren en / of een passende oplossing bieden. Eventueel neemt hij contact op met ons als leverancier voor advies.