Brede schoenen voor dames

Als je brede of gevoelige voeten hebt, kan het behoorlijk lastig zijn om de juiste brede schoenen te vinden. Dit terwijl de juiste pasvorm heel wat ongemakken kan voorkomen. Een te smalle schoen knelt, schuurt en zit simpelweg te strak. Het gevolg? Blaren, zwellingen en zelfs ontstekingen van de voet door chronische irritatie. Misschien herken je het wel. Met brede schoenen voor dames zet je -letterlijk en figuurlijk- de eerste stap naar voeten zónder pijn.

Breedtematen voor elke voet

Het is eigenlijk best gek als je erover nadenkt: schoenen in diverse lengtematen zijn er in overvloed. Schoenen in verschillende breedtematen zijn daarentegen een stuk dunner gezaaid. Niet bij Xsensible. In onze collectie vind je brede schoenen voor elke voet. Wist je dat wijdte- of breedtematen, in tegenstelling tot lengtematen, niet worden aangeduid met cijfers maar met letters? De standaard wijdtemaat is G. Andere breedtematen zijn:  

  • Wijdte H: iets bredere voet
  • Wijdte: J, K en M: extra brede voet
Ben je benieuwd naar jouw breedtemaat? Voor een betrouwbare meting adviseren we je om je voeten (gratis!) te laten opmeten bij een Xsensible verkooppunt in jouw omgeving. De experts in de winkel kunnen je voorzien van persoonlijk advies op basis van jouw klachten. Daarnaast is het mogelijk om direct diverse brede schoenen uit ons assortiment te passen. Zo kun je zelf ervaren wat de juiste pasvorm voor verschil kan maken. 

Gepatenteerd stretchleer

Naast de verschillende breedtematen, is er nóg een belangrijk kenmerk die onze brede schoenen onderscheid: ons gepatenteerd stretchleer. In de meeste schoenen uit onze collectie is ons Xsensible Inside Stretchleer verwerkt. Dit is te herkennen aan de letter X die achter de wijdtemaat vermeld wordt, bijvoorbeeld wijdte GX. Het gepatenteerd stretchleer zorgt ervoor dat de schoen meebeweegt met jouw voet. 

Deze unieke technologie hebben we zelf ontwikkeld en heeft wereldwijd gezorgd voor een revolutie in de schoenenbranche. Het stretchleer rekt 70% in de breedte en slechts 30% in de lengte. Hierdoor keert de stof elke keer in zijn oorspronkelijke vorm terug en voelt het aan als een tweede huid. Zeer geschikt voor brede voeten, dus. Een knellend gevoel is hiermee voorgoed verleden tijd. Hoeveel stappen je ook zet.

brede schoenen dames

Modieuze brede schoenen

We weten als geen ander: het is niet altijd makkelijk om modieuze brede schoenen te vinden. Net zoals elke voet uniek is, is elke smaak dit ook. Daarom bieden we bewust een uitgebreide collectie van brede schoenen voor dames aan. Of je nu op zoek bent naar sportieve sneakers, elegante veterschoen, luchtige sandaal of casual slipper: wij hebben een passend model voor elke voet. Ontdek het zelf en bekijk hier onze collectie van modieuze brede schoenen voor dames of ga naar een Xsensible verkooppunt.