Ons conceptDe wereld aan je voeten


Xsensible is een Nederlands schoenenmerk met inspiraties die ver buiten de landsgrenzen rijken. Zo is het Stretchwalker-concept ontwikkeld in Japan. Het land dat tradities en kennis in ere houdt voor het juiste evenwicht tussen lichaam en geest. De oorsprong van onze schoenen is dan ook gebaseerd op het balansprincipe van de traditionele Japanse slipper ‘Ippon-ba geta’.


Deze natuurlijke houten slipper balanceert op een in het midden geplaatste hak. In samenwerking met creatief ontwerper Tetsuya Nosaka hebben we deze oude techniek op moderne wijze vertaald naar de Xsensible Stretchwalker, zoals je die nu kent.Niet alleen voor je voeten, maar voor je hele lijf

De unieke zooltechnologie van onze stretchwalkers zorgt ervoor dat het lichaam een correcte houding aanneemt. Met het balanspunt in het midden van je schoen worden gewrichten minder belast. De voet wikkelt beter af en de druk wordt gelijkmatig verdeeld.

Lopen wordt een buitengewoon comfortabele ervaring. Dit heeft echter niet alleen met de zooltechnologie te maken, maar ook met onze gepatenteerde stretchleer technologie. Elke Stretchwalker heeft Xsensible stretchleer. De verbazingwekkende elasticiteit geeft je maximale bewegingsvrijheid. De schoen voelt als een tweede huid.

Actief comfort bij elke stap

Elke nieuwe Stretchwalker-collectie is het resultaat van onze filosofie maximaal comfort te bieden, voor hen die midden in het leven staan. Zij, die het dragen van comfortabele schoenen erg belangrijk vinden, maar geen concessies willen doen aan uitstraling en elegantie. Ook daarin overtreffen we onszelf elk seizoen opnieuw.

Bekijk de collectie