Onze makersBeproefde kwaliteit


Geïnspireerd door de trends en looks van het seizoen, combineert de Xsensible-collectie fashionable schoenen met decennialange vakmanschap. We produceren ze op ambachtelijke wijze in onze state-of-the-art fabriekslocaties vlak buiten Porto in Portugal. Traditionele waarden met de nieuwste technieken gaan hier hand in hand.

Ultramodern complex

Onze fabriekslocaties in Portugal zijn uitgerust met ultramoderne machines en productiefaciliteiten. Onze meesterschoenmakers ontwikkelen hier unieke pasvormen voor zowel orthopedische schoenen (Nimco) als confectieschoenen (Xsensible en Nimco).

Het snijden van alle soorten leer en andere materialen gebeurt met digitale technieken. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook veel kostbaar materiaal. Ondanks het gebruik van de nieuwste technologieën en machines is een groot deel van de productie minutieus handwerk. Onze productiemedewerkers zijn ervaren vakmensen. We combineren het beste van beide werelden.

Innovatie en duurzaamheid

Onderzoek en ontwikkeling zijn belangrijke speerpunten. Wat gaat er goed, wat kan beter. Welke nieuwe technologieën zijn er op de markt, of kunnen we in de toekomst verwachten. Duurzaamheid is een ander speerpunt dat met de jaren een steeds prominentere rol inneemt. Denk hierbij aan een energiezuinig bedrijfspand, maar ook aan afvalreductie met betrekking tot materiaalgebruik.

Bekijk de collectie

Balans zit in ons DNA
De Japanse tuin bij de entree, de transparante inrichting met veel glas, veel wit en overvloedig daglicht, LEAN-werkmethoden, duurzaam materiaalgebruik en de slimme en evenwichtige indeling van ruimten zijn voorbeelden van de doorvertaling van de Xsensible balans-filosofie in de architectuur en op de werkvloer.