Wat gaat er vaak fout bij het onderhouden van schoenen?

1. Berg geen natte schoenen op. Stop je schoenen niet in plastic zak of in een schoenenkast totdat ze volledig droog zijn. Natte schoenen kunnen gaan schimmelen terwijl ze opgeborgen zijn. Als je ze nat opbergt is de kans ook groter dat ze gaan stinken. Zet de schoenen op een droge, goed geventileerde plek neer om ze volledig te laten drogen voordat je ze opbergt. Maar niet op of naast de verwarming of welke warmtebron dan ook. 

2. Wikkel leren schoenen niet in plastic. Leren en su├Ęde schoenen moeten kunnen ademen wanneer ze opgeborgen zijn. Als je ze in plastic wikkelt zouden ze kunnen gaan schimmelen of verkleuren. 

3. Stapel je schoenen niet bovenop elkaar. Veel mensen bewaren hun schoenen in stapels om zo meer ruimte te hebben. Als je je schoenen echter op deze manier bewaart, kunnen ze na verloop van tijd hun vorm verliezen. Het is prima om je slippers op elkaar te stapelen, maar schoenen die meer structuur hebben moet je naast elkaar neerzetten. Zelfs al stapel je je schoenen zo op dat de ene schoen ondersteboven ligt, als je je schoenen meerdere maanden op deze manier opbergt zullen ze gaan vervormen.