Blijf gezond en fit tijdens het werken

Wist je dat Nederlanders Europees kampioen zitten zijn? In geen enkel ander Europees land zit zo’n groot gedeelte (32%) van de bevolking meer dan 8,5 uur op een dag. En dat percentage is echt hoog, zeker als je bedenkt dat je door langdurig zitten meer kans hebt op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden.


Er zijn verschillende initiatieven om Nederlanders met een zittend beroep vaker te laten bewegen tijdens het werk. Van de Nationale Beweegminuut om 11:00 waarbij je een minuut moet bewegen tot de wandel tijdens je werkdag; geniet van meer balans tijdens je werkdag, zodat je je gezond en fitter voelt.

Werk aan je gezondheid tijdens je (thuis)werkdag

Bewegen heeft een positief effect op het ziekteverzuim. Je voelt je energieker, fitter en creatiever als je regelmatig even beweegt. Het verhoogt zelfs je productiviteit en je concentratievermogen volgens wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek toont aan dat bewegen een positief effect heeft op mentale functies zoals het geheugen; je kunt beter je focus behouden en informatie verwerken. Door regelmatig te bewegen tijdens de werkdag, geniet je van deze positieve impact op je gezondheid. De kwaliteit van je werk gaat omhoog en je bent minder vaak ziek, omdat je van jouw gezondheid prioriteit maakt. De oplossing is eenvoudig: door vaker even op te staan dan je nu doet en in beweging te komen, voel je je fitter en blijf je gezond. Dit kan dus ook tijdens je werk!

Wandelen tijdens het werken

Dat wandelen goed voor je is, behoeft geen uitleg meer. Wandelen is een bezigheid die inmiddels wordt uitgeoefend door jong en oud. De ene is wat avontuurlijker ingesteld dan de ander, maar wandelen kan altijd en overal. Ook tijdens je (thuis)werkdag! Je bent daardoor even van je werkplek, je activeert je brein, je werkt aan je gezondheid en energieniveau. Wist je dat je zelfs na 20 minuten lopen al geconcentreerder en creatiever je werk weer kunt oppakken? Voor ons dé motivatie om ook te werken aan je gezondheid tijdens je werkdag. Kom ook in beweging!

Meer beweging verwerken tijdens je werkdag

We stimuleren en motiveren je graag om ook tijdens je werkdag ervoor te kiezen om regelmatig in beweging te komen. Pak de trap in plaats van de lift, loop zelf naar de keuken voor een kopje thee of een kopietje, maak in de pauze een ommetje en doe eens wat vaker achter je bureau oefeningen. Alleen al het dagelijkse ommetje geeft een boost aan je gezondheid. Zo verken je niet alleen je werkomgeving, maar geniet je ook van frisse lucht en kom je letterlijk vooruit. Je kunt er ook voor kiezen om staand te bellen of met een collega af te spreken om tijdens de meeting buiten te wandelen. Bang dat je verkeerde schoenen draagt, vormt geen excuus: onze schoenen zijn geschikt voor verschillende activiteiten, waardoor je deze perfect kunt combineren met de juiste look op je werk. Onze modellen zien er niet alleen fraai en sportief uit, ze bieden optimaal draagcomfort en solide grip. De geavanceerde Dry-X waterproof technology zorgt ervoor dat je voeten droog blijven in weer en wind. Wat jouw motivatie voor een wandeling ook is en waar de route je ook brengt, geniet van het moment.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht