3 tips om je wandelschoenen te onderhouden

Onze wandelschoenen brengen je overal waar je wil zijn. De Hiking collectie bestaat uit schoenen waarop je met gemak uren wandelplezier beleeft. Door jouw schoenen op de juiste manier te onderhouden en te behandelen, geniet je nog meer van de wandelingen die je op deze schoenen gaat maken. Je wandelschoenen onderhouden gaat makkelijk en snel; lees alles over het verzorgen van jouw schoenen en ontdek de tips.

1.Verwijder vuil van de schoenen

Wandelschoenen dien je op de juiste manier te behandelen, zodat deze er netjes uit blijven zien. Meestal begin je bij het begin… maar wij beginnen dit keer bij de bestemming. Als je eenmaal je wandeling achter de rug hebt, dan is het belangrijk om vuiltjes van de wandelschoenen te verwijderen. Haal eerst het zand en de modder weg met een borstel en vergeet niet het vuil van je zool af te halen. Je kunt de schoenen schoonmaken met een borstel, sponsje of doek.

2.Een droge en geventileerde ruimte

Gebruik je lauw water? Laat de wandelschoenen dan goed drogen in een geventileerde ruimte (kamertemperatuur is prima). Overigens niet tegen de verwarming, vanwege de materialen die we in de schoenen hebben verwerkt. Gelukkig duurt het verzorgen van je wandelschoenen niet lang en is het ook geen ingewikkelde klus. Maar je moet het wel even doen, zodat je de schoenen ook de volgende keer weer met veel plezier kunt dragen. Niets is zo vervelend als het moeten dragen van vieze schoenen tijdens een schitterende wandeling. Zijn je schoenen erg nat geworden tijdens de wandeling? In onze Hiking collectie zie je modellen met optimaal draagcomfort, solide grip en natuurlijk de geavanceerde Dry-X waterproof technology die ervoor zorgt dat je voeten droog blijven. Het goed laten ademen van de wandelschoenen na de tocht, is altijd een must en we adviseren om je schoenen op een droge plek te bewaren.

3.Leg alvast alle verzorgingsspullen klaar

Ook al ben je na de wandeling moe, verzorg je schoenen met aandacht. Leg de verzorgingsmaterialen alvast klaar voordat je op stap gaat. Zo vlieg je door het schoonmaakritueel heen na de wandeling en kun je daarna bijkomen van de tocht.

Waarom moet je de wandelschoenen onderhouden?

Door wandelschoenen goed te behandelen, blijven de eigenschappen langer behouden. Een goede schoonmaakbeurt zorgt ervoor dat de schoenen goed blijven ademen en het materiaal extra fris blijft. Functionele looks, maximaal comfort en een stevige grip; hiking schoenen zijn perfect voor alle buitenactiviteiten en je kunt er prachtige tochten en wandelingen op maken.

De mooiste wandelingen

Ruim 100 jaar schoeninnovatie hebben we verwerkt in onze hiking schoenen, waardoor je de mooiste wandelingen kunt maken op verschillende ondergronden. Misschien wandel je binnenkort langs ons hoofdkantoor in Berg en Dal als je van de N70 wandelroute geniet. Hebben jouw schoenen na vele kilometers en indrukwekkende wandelingen extra aandacht nodig? Laat je adviseren bij een verkooppunt bij jou in de buurt, zodat je nog meer verzorgingstips ontvangt van een deskundige.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht