Tips om zwarte strepen van je sneakers te verwijderen

Door je sneakers goed te onderhouden en te verzorgen, blijven ze eruit zien als nieuw. Soms krijg je zwarte strepen op je sneakers, maar deze zijn we natuurlijk liever kwijt dan rijk. Vlekken en strepen zijn gelukkig gemakkelijk te verwijderen, als je er maar snel genoeg bij bent. De schoenen regelmatig onderhouden en verzorgen na het dragen is een must. Je sneakers behouden langer hun frisse uitstraling en dat wil je! Hoe verwijder je de zwarte strepen van je sneakers? De tips staan voor je klaar!

Bescherm je sneakers met protection spray

Je maakt de mooiste wandelingen op sneakers die je met veel plezier draagt. Tijdens een citytrip, naar het werk, een ommetje in je eigen omgeving of door het bos; jouw comfort is onze prioriteit en dat voel je bij elke stap. Maar je voelt niet altijd wanneer er een zwarte streep op je schoenen komt. Het kan ontstaan door een tak die je met de schoen raakt of doordat je ergens anders onbewust tegenaan loopt. Daarom is het handig om de schoenen te beschermen tegen vuil en water, nog voordat je deze gaat dragen. Bij onze verkooppunten kun je vragen naar protection spray. Dankzij deze spray ontstaat er een beschermlaagje om de schoen, waardoor je de schoen ook makkelijker kunt onderhouden. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat vuil minder snel doordringt en je voorkomt zwarte strepen op je schoenen.

Zwarte strepen van je schoenen verwijderen

Als er een zwarte streep op je schoenen zit, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Controleer je schoenen regelmatig na het dragen op vlekken en strepen. Je kunt het vuil afnemen met een vochtige doek en de schoen vervolgens met een schone doek drogen. Is een vochtige doek niet effectief genoeg? Dan kun je gebruik maken van afwasmiddel (kleurloos). Met lauw water dep je het middel voorzichtig op de streep en maak je zachte, ronde bewegingen om de zwarte streep voorzichtig weg te poetsen. Dit kan bijvoorbeeld met een borstel waarmee je het vuil kunt afborstelen en de schoen kunt oppoetsen. Met een tandenborstel kun je gericht de zwarte streep van de schoen verwijderen. Ook na deze handeling is het belangrijk om de schoen te drogen met een schone doek.

Streep op je suède sneakers

Heb je een zwarte streep op je suède sneaker ontdekt? Dan is deze lifehack het proberen waard. Wrijf met een gum voorzichtig over de zwarte streep op de sneaker in de juiste richting zodat je niet het suèdemateriaal beschadigt. Blaas de gumresten van de schoen af en klaar. We nodigen je uit om langs te komen bij onze verkooppunten, waar experts je graag adviseren hoe je jouw sneaker optimaal kunt beschermen en onderhouden.

Nieuwsgierig geworden naar meer tips en het laatste nieuws over Xsensible? Volg ons op Facebook en Instagram voor stijladvies en inspiratie over de collecties. Ook kun je je hier aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief.


Terug naar overzicht Terug naar overzicht