Olav Toornend (COO Nimco): “Wij zijn flexibel naar de klant en innovatief.”

Olav Toornend is sinds 2006 werkzaam bij Nimco – het moederbedrijf van Xsensible. Als COO is het aansturen van het managementteam van de schoenproductiefabriek in Portugal belangrijk onderdeel van zijn takenpakket. Hij heeft als geen ander inzicht in hoe onze schoen wordt gemaakt, en vertelt je er graag meer over.

Hoe onderscheid Nimco zich ten opzichte van andere schoenproducerende bedrijven?

“Wij zijn flexibel naar de klant en innovatief. Wij zijn altijd op zoek naar beter. Bijvoorbeeld nieuwe productiemethodes waardoor de kwaliteit wordt verhoogd, zonder grote prijsstijgingen. Ik zou ook onze jarenlange ervaring en de kwaliteit van onze schoenen kunnen noemen, maar dat zegt elke schoenproducent natuurlijk.” 

Kun je meer vertellen over de wisselwerking tussen Nimco en Xsensible? 


“Waar Xsensible gebruik maakt van onze orthopedische kennis en kunde, laten wij ons weer inspireren door jullie modekennis. Als een model populair is bij Xsensible, dan zul je dit ook gaan terugzien in onze basiscollectie. Het grote verschil zit ‘m in dat wij niet seizoensgebonden te werk gaan. Xsensible brengt natuurlijk elk voor- en najaar een nieuwe collectie uit. Wij één keer per anderhalf jaar.” En dan natuurlijk de zool…

“Klopt. De zolen van Nimco worden volledig op maat gemaakt. Het ligt net aan de wensen van de klant. Xsensible kenmerkt zich door de Stretchwalker zool met balanstechnologie. Hierdoor bereikt één zool een groter publiek.” 

Tot slot: waar ben je het meest trots op?

“Mijn team. Het is heel fijn om met hen samen te werken. Dit gaat zo vloeiend dat ik hierdoor echt de ruimte heb om me op de strategische aanpak te richten. Te innoveren. Dat maakt me trots.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze collectie? Neem snel een kijkje op onze website of vind een verkooppunt in jouw buurt. Volg ons voor meer behind-the-scenes beelden ook op Facebook en Instagram!

Terug naar overzicht Terug naar overzicht