Meer dan 100 wandelaars hebben onze wandelschoenen getest: dit is hun conclusie

We hechten veel waarde aan de ervaringen op onze schoenen. Daarom zijn we begin dit jaar in samenwerking met Wandel.nl een testpanel gestart. De redactie ontving duizenden aanmeldingen en 105 enthousiaste wandelaars hebben onze schoenen uitvoerig getest.

Het testpanel heeft de wandelschoenen gekeurd op hun loopcomfort, pasvorm, waterdichtheid en uiterlijk. Dames liepen op Stockholm Women en de heren op Oulu Men. In deze blog lees je hun bevindingen.

 

De eerste indruk van wandelschoenen Stockholm en Oulu

Het testpanel kreeg als eerste een aantal vragen over het uiterlijk van de schoen. Maar liefst 80% vond de zwarte schoenen er mooi uitzien en een vaak genoemd pluspunt was dat ze gemakkelijk te combineren zijn met je outfit. De overige wandelaars gaven aan op zoek te zijn naar wat meer kleur in hun schoenencollectie. Gelukkig is de Stockholm voor dames in diverse kleuren verkrijgbaar, waaronder in lichtblauw, rood, oranje en groen. En ook het Oulo-model voor heren is in verschillende tinten in onze collectie te vinden.


Comfortabele pasvorm en zeer goede demping

94 van de 105 panelleden is tevreden over de comfortabele pasvorm van de schoenen. Bovendien blijkt uit de resultaten dat meer dan 90% van de wandelaars de schoenen met gemak aan- en uit kan trekken. Sommigen dragen de schoenen zelfs dagelijks vanwege het comfort. Het is belangrijk om tijdens lange wandelingen de juiste pasvorm te hebben om blessures en blaren te voorkomen, uit deze uitgebreide enquête kwam de conclusie dat de schoenen hieraan voldoen. Daarnaast is de demping van de schoenen een ander belangrijk aspect om comfortabel te kunnen wandelen. 88% van de panelleden ervaarde een goede tot zeer goede demping tijdens het dragen van onze Hiking schoenen.

“De schoenen zijn licht van gewicht, hebben een zeer goede demping ter hoogte van de hiel en je ervaart een stuwende kracht bij het lopen op een harde ondergrond. Ik heb de wandelschoenen zelfs gedragen tijdens een citytrip naar Rome en geen andere schoenen nodig gehad!”


Waterdichtheid

Natte sokken en schoenen zijn niet alleen oncomfortabel, maar kunnen ook leiden tot blaren en pijnlijke voeten. Gelukkig is 92,6% van het testpanel die de Xsensible wandelschoenen heeft getest, tevreden tot zeer tevreden over de waterdichtheid van de schoenen. 98% van de wandelaars geeft zelfs aan genoeg grip te hebben op een natte ondergrond.


Dit vinden de panelleden van Xsensible

De termen praktisch en betrouwbaar werden het meest genoemd als de wandelaars Xsensible moesten omschrijven. Opvallend is dat bijna 90% van de wandelaars Xsensible zou aanbevelen, wat de tevredenheid van de wandelaars duidelijk weergeeft. Opmerkelijk hieraan is dat bijna 30% van de panelleden nog nooit van Xsensible had gehoord voordat ze de schoenen probeerden.


Verbeterpunten

Ruim honderd wandelaars hebben kritisch naar de schoen gekeken en suggesties gegeven om onze wandelschoenen te verbeteren. Dat waarderen wij; dankzij deze input kunnen wij onze Xsensible wandelschoenen blijven verbeteren. Een derde van de panelleden heeft aangegeven dat zij enige drukpunten ervoeren in de schoen. Dit kan te wijten zijn aan de grote variatie in voetvormen en -maten, waardoor drukpunten op verschillende plekken kunnen ontstaan. Het is daarom essentieel om bij de aanschaf van een wandelschoen persoonlijk advies te vragen aan de winkelier en de schoenen te passen met de juiste sokken. Helaas konden wij dit ons testpanel niet vooraf aanbieden vanwege het grote aantal deelnemers.

We hebben ook feedback ontvangen over de veters. Een aantal panelleden heeft opgemerkt dat de veters aan de korte en ronde kant waren, waardoor ze gemakkelijk losraken tijdens het wandelen. We waarderen deze waardevolle informatie en zullen overwegen om andere veters te gebruiken voor onze wandelschoenen.


Getest en geslaagd: hoog gewaardeerd door het testpanel van Wandel.nl

We zijn verheugd met de positieve beoordeling van onze wandelschoenen door het testpanel van Wandel.nl. Ook nemen we de suggesties en tips mee, zodat we blijven innoveren. Met dank aan de 105 wandelaars die hebben bijgedragen aan het geven van waardevolle feedback en het delen van alle enthousiaste ervaringen.

Wil jij ook ervaren hoe comfortabel onze Hiking collectie is en ben je nieuwsgierig naar de eigenschappen van onze wandelschoenen? Kom dan gerust langs bij een van onze verkooppunten voor persoonlijk advies. De experts staan voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte wandelschoen die past bij jouw voeten en wandelstijl.


Terug naar overzicht Terug naar overzicht