In 5 stappen verzorgde voeten voor de zomer

Het is zomer! Tijd voor luchtige jurkjes, zomerse accessoires, tropische printjes en casual outfits. Ook de open schoenen mogen niet ontbreken, want sandalen maken je zomerse look af. Met een comfortabele Xsensible sandaal of slipper aan je voeten in lichte en neutrale tinten, vergroot je jouw balans en maak je jouw zomerse outfit compleet.


Of je nu naar je werk fietst, wandelt over de boulevard of een avondje gaat barbecueën; in onze zomerse collectie combineren we sportieve eigenschappen met uitgesproken designs. Gun jezelf goede voetverzorging, zodat je voeten stijlvol voor de dag komen in comfortabele sandalen. Dankzij open schoenen mogen je voeten weer gezien worden. Je kunt naar een pedicure gaan of zelf deze stappen doorlopen om verzorgde voeten te creëren waar jij en je voeten blij van worden.

1.Zelf aan de slag met een pedicure

Wil je deze zomer pronken met verzorgde voeten in open schoenen? Dan kun je zelf aan de slag met het verzorgen van je voeten, dit kan al vanaf je eigen bank! Het is handig om alle benodigdheden klaar te zetten, zodat niet je hoeft op te staan tussendoor. Wat je nodig hebt? Een bak met lauw water, een handdoek, een knippertje en een fijne lotion om je voeten te verzorgen. En voor dames: vergeet je favoriete nagellak niet in een trendy kleur die mooi aansluit bij de tint van je sandalen en slippers. Benodigdheden klaar? Genieten maar!

2.Voetverzorging op maat

De juiste voetverzorging begint bij het ontdekken wat je voeten nodig hebben. Het knippen van de nagels zorgt bijvoorbeeld direct voor een verzorgde uitstraling. Is de huid aan de droge kant? Dan kun je ontspannende oliën in het voetenbadje gebruiken om je voeten zachter te maken en te voeden. Je kunt de voeten scrubben voor een extra zacht resultaat. Pak er een boek bij en geniet van jouw me-time!

3.Voeten voeden

Na het voetenbadje is het tijd om je voeten goed af te drogen, zo hou je je voeten fris en schoon. Afhankelijk van je huidtype, kun je een voetcrème of lotion gebruiken. Daarmee kun je een droge huid voorkomen; de huid droogt minder snel uit en voelt zacht aan. Na het wassen, drogen en voeden is het tijd om de nagels te verzorgen.

4.Impact op je loophouding

Wist je dat je de nagels van je voeten regelmatig mag knippen, omdat de lengte impact heeft op je loophouding? Zijn je nagels te lang, dan beschadigen ze de sokken en hebben nagels zelfs invloed op je manier van staan en bewegen. Je zet (onbewust) je voeten op een andere manier neer, vandaar dat het belangrijk is om de juiste vorm te behouden en de nagels glad te maken. Na een voetenbadje zijn de nagels wat zachter, waardoor het knippen soepeler gaat.

5.Ontspan en geniet

Een voetenbadje met bijbehorende voetverzorging schiet er vaak bij in, maar zie het als een heerlijk me-time moment. Je kunt een boek lezen, een serie kijken of een vriend(in) bellen terwijl je ondertussen geniet van een voetenbadje en het verzorgen van je voeten. En zelf op regelmatige basis je voeten voeden zorgt voor een gezonde en verzorgde uitstraling waar je elke dag plezier van hebt. Welzijn begint bij je voeten!

Geniet deze zomer van verzorgde voeten in jouw favoriete sandalen en slippers. Wil jij meer inspiratie en tips ontvangen voor een comfortabele zomer? Volg ons op Facebook en Instagram! Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, handige tips en inspiratie van Xsensible. Namens het team van Xsensible wensen we je een onvergetelijke zomer toe!
Terug naar overzicht Terug naar overzicht