Hoeveel stappen zet jij per dag?

Elke dag bewegen is goed voor je fysieke en mentale gesteldheid. Wandelen vormt een toegankelijke manier van bewegen en je komt op plekken waar je (nog) niet bent geweest. Ontdek hoeveel stappen je per dag moet zetten om te genieten van de positieve gezondheidsresultaten.

Iedereen is anders

Onbewust zetten we op een dag al veel stappen in de goede richting. De trappen op en af, door het huis van kamer naar kamer of even naar de winkel om de hoek. Elke stap telt en maakt het verschil. Maar als je wilt ontdekken hoeveel stappen jij elke dag zou moeten zetten, dan is het belangrijk om te weten dat dit afhangt van verschillende factoren. De leeftijd, het geslacht, het gewicht, de lengte en huidige gezondheidssituatie zijn doorslaggevend. Iedereen is anders! Het uitgangspunt mag zijn waar je nu staat én waar je naartoe wilt. Wat heb jij nodig en waar voel je je goed bij?

Voordelen van dagelijkse wandelingen

Elke dag een wandeling maken, kan helpen om de kans op bepaalde gezondheidsproblemen zoals obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes type 2 te verminderen. Je komt lekker buiten, neemt de omgeving in je op en je krijgt de kans om te focussen op de natuur. Wandelen geeft je nieuwe energie en verbetert zelfs je conditie en creativiteit. Ook voel je je meestal productiever na een wandeling; een ommetje als lunchbreak stijgt daardoor waarschijnlijk op je prioriteitenlijst. En terecht!

10.000 stappen per dag

We moedigen je aan om in beweging te komen. Veel mensen associëren bewegen meteen met sporten, maar door meer stappen te zetten en vaker te wandelen geniet je al van de positieve effecten. Er zijn stappentellers ontwikkeld om de dagelijkse stappen te tracken, maar je kunt ook bewuster omgaan met jouw gedrag. Van elk uur een wekker zetten om even te lopen tot dagelijks een wandeling maken in de buurt. En die 10.000 stappen per dag? Het is een hype, maar het vormt tegelijkertijd een stimulans om meer te bewegen dan je waarschijnlijk nu doet. Vraag jezelf af of dit aantal realistisch is voor jouw situatie. Blijkt het toch erg ambitieus? Spreek dan een gezond doel met jezelf af door bijvoorbeeld elke dag een ommetje te maken. Het klinkt simpel, maar het is niet altijd eenvoudig om het vol te houden.

Maak van wandelen een gewoonte

Hoe kom je (weer) in beweging? Door je af te vragen waarom je eigenlijk blijft zitten. Wandelen is een heerlijke gewoonte waardoor je direct geniet van meer energie. Pak de trap in plaats van de lift, wandel voor de tv tijdens het kijken van een serie of maak na de lunch een heerlijk ommetje. Je vangt extra zonnestralen en zet extra stappen op een dag. Zelfs het drinken van meer water draagt bij aan het doel om meer te bewegen. Vul je de dopper regelmatig met water, dan heb je al een dubbel loopje te pakken; naar de keuken én je moet ook vaker naar het toilet. Het vraagt zelfdiscipline om daadwerkelijk in beweging te komen, maar het geeft je energie, boost je gezondheid en het zorgt voor een voldaan gevoel. Je kunt het!
Terug naar overzicht Terug naar overzicht