Hoe wandelen jouw weerstand versterkt: join the hike!

Wandelen kan altijd en overal. In Nederland beschikken we over prachtige wandelroutes en paden door de mooiste natuurgebieden. We hebben de positieve effecten van wandelen voor je op een rij gezet!

Wandelen is enorm in populariteit gestegen, omdat je op een toegankelijke manier aan jouw mentale en lichamelijke gesteldheid kunt werken. Je kunt even gedachtes verzetten, je wordt omringd door de natuur, je werkt aan de conditie en je geniet van de frisse buitenlucht; met elke stap maak je het verschil. Jouw tempo is altijd goed genoeg, want je mag verder komen dan waar je nu staat. Wist je dat een wandeling zelfs de weestand een boost kan geven? 

Hiking collectie locatieWandel jezelf gezond

Wandelen versterkt jouw weerstand. Frisse lucht in combinatie met het verbeteren van jouw conditie, zorgt voor een betere doorbloeding in jouw lichaam. Je geeft jouw immuunsysteem een boost, doordat je jouw lichaam in beweging brengt. Zo bevorder je de zuurstofopname en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Allemaal positieve effecten wanneer je regelmatig wandelingen maakt. 

Laat stress los

Kom tot rust en laat stress los bij elke stap. Geniet van het moment en beleef de wandeling. Wandelen is een heerlijke manier om los te komen en te ontspannen. Wist je dat je zelfs jouw humeur kunt verbeteren wanneer je in de natuur wandelt? Uit onderzoek is gebleken dat je tijdens een wandeling (omdat je in beweging komt en mooie situaties jouw pad doorkruisen) het gelukshormoon aanmaakt. Wandel jezelf gelukkiger dan je nu bent! 

Wandelen geeft energie

Maak je hoofd leeg tijdens het wandelen en werk bewust aan jouw conditie. Zet de passen die goed zijn voor jou en kies het tempo waar je je lekker bij voelt. Het wandelen kan zelfs jouw nachtrust bevorderen waardoor je beter slaapt. Dit heeft direct invloed op het energieniveau. Begint het al te kriebelen? Na het lezen van onderstaande boeken wil je niets liever dan de wandelschoenen aantrekken en gaan. 

Hiking collectie blogInspirerende boekentips

1.Expeditie achtertuin is een schitterend fotoboek vol inspirerende plekken om Nederland te verkennen. Na alle uithoeken van de aarde te hebben bezocht, besluiten reisjournalisten Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong dat het tijd is om hun eigen land te leren kennen. Een jaar lang reist het duo door Nederland en doet daarvan met inspirerende beelden verslag op Instagram. Met gevaar voor natte voeten en ontmoetingen met grote grazers laten ze via het strand van Katwijk, de paarse heide op de Posbank, Rotterdamse kades en Friese vaarten zien hoe waanzinnig mooi, stoer, dromerig en uitdagend Nederland kan zijn. Volg Bas en Dirk Wijnand daarom het hele jaar via @expeditieachtertuin waar ze je verrijken met prachtige plekken in eigen land. 
 
2.Wandellust geschreven door Twan Huys raden we graag aan. Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchidee├źn, ijsvogels en dassen. In zijn boek Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall. Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: "Wandelen is het beste medicijn.' Geniet van lees- en wandelplezier dankzij het boek Wandellust

Of je een fanatieke wandelaar bent of vaker de stap wilt zetten om mooie wandelingen te maken; join the hike! Geniet van mooie plekken, kom tot rust en maak jouw hoofd leeg. Versterk jouw weerstand door te wandelen en verrijk jezelf!
Terug naar overzicht Terug naar overzicht