De wandeltrends van 2022

We zijn massaal gaan wandelen in eigen land. Tijdens een fijne wandeling kun je heerlijk genieten van de veranderende omgeving, de seizoenen beleven en ondertussen werken aan je conditie. Zonnestralen vangen, uit je eigen bubbel stappen en de omgeving verkennen; we worden omringd door de mooiste wandelroutes en wandelen is hartstikke populair. De wandeltrends van 2022 hebben we voor je op een rij gezet. Lees én wandel je mee?

Stijl en comfort

Geniet je ook regelmatig van een wandeling in de natuur? Uitwaaien aan het strand of struinen door de bossen; we beschikken over geweldige wandelgebieden in Nederland. Je kunt eropuit in Nationale Parken, maar natuurlijk ook een stadswandeling maken. Waar je ook wandelt, je loopt er stijlvol en comfortabel bij in 2022. Je hoeft geen concessies te doen; onze energieke collectie mix je eenvoudig met een wandeloutfit naar keuze. Zeg je wandelschoen, dan denk je bij de Hikingcollectie écht niet aan een lompe, gewichtige schoen. Hikingschoenen voelen robuust aan, maar het lichte design weerstaat al jouw buitenactiviteiten kilometer na kilometer. De toplaag hebben we voorzien van een stretchbaar en duurzaam kunststoftextiel waardoor je geniet van stevige bescherming tegen weersinvloeden. Tegelijkertijd voelen de schoenen comfortabel en elastisch aan. Onze wandelschoenen houden jouw voeten droog en we hebben het rubberprofiel aangepast voor verbeterde antislip. Dit resulteert in extra grip om structureel langere wandelingen te maken op geplaveide en avontuurlijkere wegen. In onze schoenen kom je ook wandelend stijlvol voor de dag!

Wandelcoaching op maat

De wandeltrend van 2022: wandelcoaching! Heb je behoefte om te werken aan je mentale welzijn en ben je graag in de buitenlucht? Overweeg een wandelsessie in de natuur met een professional. Je (coaching)vraag staat centraal en ondertussen kun je een mooie wandeling maken met elkaar. Het voordeel? Je bent lekker buiten in beweging, je kunt je gedachten delen met een deskundige en je zet letterlijk stappen in de richting die goed zijn voor jou. Bepaal met elkaar de omgeving en laat je begeleiden op jouw pad.

Wandelen en techniek

Verbinden met jezelf en de natuur is een cadeau. Je komt tot rust en kunt heerlijk opladen en ontspannen. Over verbinding gesproken, een van de wandeltrends is dat je techniek koppelt aan het lopen. Je kunt leuke apps downloaden op je telefoon zodat deze je wandeling verrijken! Van inspirerende en gratis wandelroutes die je kunt downloaden tot dierenzoeker apps, vogel apps en apps die je motiveren om in beweging te blijven. Ook zijn er apps die tijdens de wandeling achtergrondinformatie tonen, zodat je nog meer ontdekt over de omgeving waar je op dat moment mag zijn.

De Nijmeegse Vierdaagse gaat door!

Van trend naar een mijlpaal in 2022: met de Nijmeegse Vierdaagse in het vooruitzicht wordt de motivatie om te wandelen alleen maar groter. In de derde week van juli vindt de 4Daagse plaats, het is de grootste wandelprestatietocht ter wereld! Wist je dat je tijdens de 4Daagse langs ons hoofdkantoor in Berg en Dal wandelt? Een extra stimulans om goed te blijven oefenen. Welke afstand je ook aflegt, wij zijn trots en elke stap telt!

Shinrin-yoku; natuurtherapie uit Japan

Shinrin-yoku betekent letterlijk bosbaden en het is een natuurtherapie uit Japan. Het is dé manier om te ontspannen in de natuur. Door shinrin-yoku maak je op allerlei manieren weer verbinding met de natuur: van mindful in het bos wandelen tot even pauze nemen in een park, maar ook door op blote voeten door je eigen tuin te lopen. Bosbaden neemt in 2022 in populariteit toe!

Happy Stones

Tijdens de coronacrisis zijn er extra veel Happy Stones gemaakt waar we ook dit jaar van kunnen genieten. Happy Stones zijn stenen die worden beschilderd en verstopt. Het is erg leuk om zo’n vrolijke steen te vinden en je kunt deze meenemen naar huis of op een andere plek terugleggen voor de volgende vinder. Ook kun je zelf Happy Stones maken en tijdens je wandeling verstoppen. Let daarbij op dat de verf blijft zitten onder alle weersomstandigheden en maak het voor potentiële vinders niet te ingewikkeld. Jouw Happy Stones mogen gezien worden!

Ommetjes

We zijn steeds meer ommetjes gaan maken en deze wandeltrend zet in 2022 door. Waar het eerst ging om de duizenden stappen per dag, gaat het nu om de kwaliteit van de wandeling. Lekker in een vlotte pas doorlopen en het genieten begint al bij het moment dat je de deur achter je dichttrekt. De Ommetje-app maakt van wandelen een gewoonte en stimuleert je om elke dag een wandeling te maken. Je voelt je energieker na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Handig!

Modetrends ‘22 verwerkt in de wandelschoenen

De mode voor SS22 laat zich inspireren door de natuur en we zien veel neutrale tinten en natuurlijke patronen terug in de trends. Deze hebben we op een stijlvolle manier verwerkt in de Hiking collectie waaraan we nieuwe modellen in energieke en frisse kleuren hebben toegevoegd. Het zijn Hiking schoenen waar we trots op zijn, omdat we kunnen bijdragen aan wandelplezier, meer balans en comfort. Bewonder het sfeervolle seizoen in het park, het bos of een fijne wandelomgeving bij jou in de buurt.
 
Ben je er klaar voor? Join the hike!
Terug naar overzicht Terug naar overzicht