De betekenis van ‘Chowa’: streven naar harmonie

De oorsprong van onze schoenen is gebaseerd op het balansprincipe van de traditionele Japanse slipper ‘Ippon-ba-geta’. Het Stretchwalker-concept is ook ontwikkeld in Japan, het land dat tradities en kennis in ere houdt voor de juiste mentale en fysieke balans. De zoektocht naar balans wordt in het Japans ‘Chowa’ genoemd, dit Japanse begrip betekent eigenlijk nog meer dan streven naar harmonie. Het is een levensstijl.

De kleine, dagelijkse veranderingen

Hoe bereik je een natuurlijke balans? De Japanse betekenis ‘Chowa’ leggen we graag aan je uit, want dankzij deze levensstijl ontdek je een manier van leven in balans met jezelf, maar ook de wereld om je heen. Er komt elke dag veel op je af in de vorm van informatie, maar ook uiteenlopende ervaringen en situaties die ervoor kunnen zorgen dat je op elk moment je balans weer moet (her)ontdekken. Al eeuwenlang helpt ‘Chowa’ Japanners bij deze zoektocht om de natuurlijke balans te vinden en te behouden. Hoe? Door te blijven verbinden met jezelf en je verantwoordelijkheid te pakken voor jouw leven. Door je flexibel op te blijven stellen en het evenwicht op te zoeken in je relaties, voeding, financiële situatie, het bewegen, de natuur en thuis. Omdat het niet gaat om de grote veranderingen, maar om de kleine, dagelijkse veranderingen die ervoor zorgen dat vandaag een goede dag wordt. En morgen ook.

‘Chowa’ als levensstijl

Elke stap in de richting die goed voelt voor jou, telt. Het gaat niet om de sprongen die je maakt, maar om de kleine veranderingen die bijdragen aan jouw levenskwaliteit. Elke dag opnieuw gezonde en bewuste keuzes durven maken die je ondersteunen en versterken. Het is een manier van denken, maar vooral een manier van doen en beleven. Nastreven van natuurlijke balans in het dagelijkse, waardoor je verder komt dan waar je nu staat.

Vinden van natuurlijke balans 

Kenmerkend voor deze levensstijl is het vinden van je eigen balans. En deze missie staat ook bij ons centraal. Wij dagen onszelf uit om de meest comfortabele schoen ter wereld te maken. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden om een optimale loopervaring te bieden die bijdraagt aan een betere lichaamshouding die jouw zoektocht naar balans vereenvoudigt. De combinatie van stabiliteit en de sublieme demping in de gehele zool geven je energie! Traditionele waarden met de nieuwste technieken gaan bij ons hand in hand, voor de beste beleving én evenwicht voor jouw lichaam en geest.
 
De collectie voor dames en heren staat voor je klaar, ontdek hoe onze schoenen je versterken bij elke stap. En vergeet je niet in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We inspireren je graag over de zoektocht naar balans en delen unieke beelden van onze nieuwste collecties.

Terug naar overzicht Terug naar overzicht