Checklist voor een heerlijke herfstwandeling

Zet je zintuigen open en omring jezelf door prachtige natuur tijdens een herfstwandeling. Door mooie wandelingen te maken, werk je aan je mentale en fysieke gesteldheid.


Knisperende bladeren onder je voeten, de frisse lucht en de mooiste herfstkleuren; bewonder dit sfeervolle seizoen in het park, het bos of een fijne wandelomgeving bij jou in de buurt. Wij geven je handige tips voor een heerlijke herfstwandeling. Ben je er klaar voor? Join the hike!

Geschikte schoenen voor extra wandelplezier

Wandel jezelf gezond op goede wandelschoenen, want welzijn begint bij je voeten. Dagelijks 10.000 stappen zetten wordt extra aantrekkelijk als je de juiste schoenen aan je voeten hebt. Met onze vernieuwde Hiking collectie hebben we bewezen dat stijl en comfort goed samengaan. De Hiking schoenen zijn er voor natuurliefhebbers die graag actief zijn, maar ook voor wandelaars met een hond die regelmatig een ommetje maken en daarbij stijlvol voor de dag willen komen. Dankzij onze Dry-X waterproof Technology wandel je zelfs met een glimlach tijdens flinke regenbuien, omdat je weet dat jouw voeten droog blijven.

Jouw ideale wandelroute

Een mooie route vinden is onmisbaar voor jouw wandelplezier, maar gelukkig barst Nederland van de bijzondere plekken die een wandeling meer dan waard zijn. Bepaal jouw ideale afstand, omgeving en moeilijkheidsgraad voordat jouw zoektocht naar de ideale herfstwandeling kan beginnen. In de lokale boekhandel shop je inspirerende wandelboeken en krijg je er vaak een handige kaart bij. Ook staan er in bepaalde uitgaves al routes, zodat je het boekje mee kunt nemen en je onderweg geïnspireerd kunt worden door interessante feitjes over de plekken die je tegemoet wandelt. Online kun je ook een selectie van wandelroutes maken. Heb je jouw wandeling uitgestippeld? Dan kun je de route opslaan op jouw telefoon of printen. Deel de route met jouw wandelbuddy en reis af naar de startlocatie, zodat jullie wandeling kan beginnen. Tip: met de thuisblijvers kun je jouw live locatie delen, zodat zij weten waar je bent.

De weersomstandigheden

Check je van te voren het weer? De weersomstandigheden hebben veel invloed op de wandeling, het is onder andere belangrijk om jouw outfit af te stemmen op de temperatuur. Is het erg warm en schijnt de zon volop? Dan is het een must om je regelmatig in te smeren, terwijl je bij lage temperaturen en wind misschien graag laagjes draagt. Regent het? Dan is waterbestendige kleding onmisbaar om van jouw wandeling te kunnen genieten. Maak je er een dagje uit van? Controleer dan in de pauzes wat het weer doet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Onze hiking schoenen kun je gelukkig altijd dragen, ongeacht de weersomstandigheden. De Hiking schoenen bieden optimaal draagcomfort en bescherming. De robuuste zool geeft grip en dankzij de geavanceerde Dry-X waterproof Technology blijven je voeten onder alle omstandigheden droog. Eén paar Stretchwalker Hiking schoenen is alles wat je nodig hebt tijdens een mooie herfstwandeling.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Naast de ideale route, geschikte schoenen en het (regelmatig!) controleren van het weer is het belangrijk om te dragen waar je je comfortabel in voelt. Leg daarom je favoriete wandelitems klaar en vul je rugzak met energiegevers waaronder voldoende eten en drinken. Denk aan een lunchpakketje en wat extra’s wanneer je dit nodig hebt. Heb je nog ruimte en is het gewicht van je rugzak te overzien? Vergeet dan niet om een mini EHBO-setje mee te nemen en je camera. Neem de route nog even door en geniet van de mooie plekken die op je (wandel)pad komen.

Of je nu een ervaren wandelaar bent of voor het eerst een mooie route uitzoekt om te gaan lopen; elke stap telt en we wensen je veel wandelplezier toe. En zoek je de ideale schoen voor alle buitenactiviteiten? Neem een kijkje bij onze vernieuwde Hiking collectie voor functionele looks, maximaal comfort en schoenen met een stevige grip.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht