3 Tips om nieuwe schoenen in te lopen

Je hebt jezelf getrakteerd op een nieuw paar schoenen en het is tijd om de schoenen in te lopen. Natuurlijk wil je gezien worden met de nieuwe schoenen aan je voeten die je met plezier hebt uitgezocht. We delen graag onze tips om nieuwe schoenen makkelijk in te lopen. Lees je mee?

Gun jouw voeten de tijd om te wennen

Een nieuw paar schoenen is in het begin wat strakker en stugger dan je gewend bent. Hoe comfortabel de schoen ook is, je zult merken dat de schoen zich nog wat meer zal vormen naar je voeten. We raden aan om je voeten rustig te laten wennen aan de schoenen. Draag de nieuwe schoenen daarom in het begin wat korter en bouw het langzaam op. Je kunt een ander paar schoenen meenemen om af te wisselen wanneer dat nodig is. Je kunt de schoenen ook thuis inlopen. Bij het inlopen gaat het niet om de afstand die je in de schoenen aflegt, maar om de tijd die je jouw voeten geeft om te wennen aan de schoenen. Door het nieuwe paar regelmatig te dragen, wen je sneller en kun je er binnenkort de hele dag van genieten.

Perfecte grip en stabiliteit dankzij de balanstechnologie

Hoe aantrekkelijk de lange wandeling door het bos ook is, het is belangrijk om met een compact rondje te beginnen. Neem de tijd om te wennen aan de nieuwe schoenen op verschillende ondergronden. Van onze schoenen krijg je zin om buiten te beleven en we begrijpen helemaal dat je niet kunt wachten om de mooiste wandelingen te maken. Dankzij de balanstechnologie in de zool ervaar je perfecte grip en stabiliteit. In onze schoenen voel je je goed, al helemaal als je de tijd neemt om de schoenen in te lopen. Van een ommetje naar urenlang wandelplezier waarbij je nieuwe plekken mag ontdekken. Geniet van je nieuwe, favoriete schoen, maar gun jouw voeten ook echt even tijd.

Fietsen in plaats van inlopen

Wist je dat het ook handig kan zijn om ervoor te kiezen om je nieuwe schoenen in te ‘fietsen’? In plaats van het paar in te lopen, stap je lekker op de fiets. Zo kunnen je voeten wennen aan de schoenen zonder dat je meteen veel kilometers te voet aflegt. De schoenen worden soepel en vormen zich steeds meer naar je voet, terwijl jij ondertussen van de omgeving geniet.

Al generaties lang is het ons streven om de meest comfortabele schoen ter wereld te maken. Een schoen die je blij maakt. Ben je trots op jouw nieuwe paar? Deel het met ons met via de hashtag #Xsensibleshoes zodat we je nieuwe schoenen kunnen bewonderen!
Terug naar overzicht Terug naar overzicht