Stijlvolle schoenen met een uniek balanspunt in de zool

Alles wat je wil weten over de zooleigenschappen van onze collectie, ontdek je in deze blog. Van de traditionele techniek waarop het balanspunt is gebaseerd tot de verschillende zolen die we in onze Xsensible schoenen verwerken voor optimale grip. Ook vertellen we je graag meer over het revolutionaire balansconcept.

Traditionele techniek in de Stretchwalker

Stretchwalker is een innovatieve kwaliteitsschoen geïnspireerd op de houten balansslipper uit Japan, de ‘Ippon-ba geta’. De hak in het midden van deze slipper zorgt voor een natuurlijke houding van het lichaam, waardoor gewrichten minder worden belast. Samen met de vindingrijke ontwerper Tetsuya Nosaka hebben wij deze traditionele techniek op moderne wijze verwerkt in onze collectie. De zool werkt als een schokbreker en maakt onze schoenen een uitkomst voor verschillende activiteiten. Ook in het land van herkomst, Japan, zijn onze schoenen een doorlopend succes!

Het balanspunt

Het balanspunt in de zool (wordt ook de balansbrug genoemd), verbetert de natuurlijke lichaamshouding. Het balanspunt in combinatie met de perfecte demping, zorgt voor een optimale drukverdeling van de voet. Dit voorkomt drukpunten en vermindert de belasting op de gewrichten. De schoenen zijn daarom zeer geliefd bij iedereen die voor zijn of haar werk veel moet staan en/of lopen. Ook worden onze comfortabele schoenen aanbevolen door podologen. In 2019 zijn we beoordeeld met een 8,8 door ‘Het Testpanel’. Maar liefst 88% van de testers beoordeelde Xsensible met een 8 of hoger en dit resultaat maakt ons bijzonder trots.

De zooleigenschappen

Dankzij de balanstechnologie zorgen alle zoolconcepten voor een gecontroleerde, natuurlijke afroldynamiek. Alle zolen bestaan uit twee zachte EVA-delen en een verstevigd balanspunt, waardoor de vloeiende afrolbeweging van de voet gerealiseerd kan worden. Ontdek de verschillende zolen binnen onze collectie en laat je verrassen door de hoogwaardige materialen. Uitstekende grip gegarandeerd!

Citywalker 1.0-zool – Wijdte GX
Deze zool heeft het smalste loopvlak en stimuleert ondertussen de afwikkeling van de voet. De zool vergt meer compensatiebewegingen.

Citywalker 2.0-zool – Wijdte HX

Deze zool heeft een breder loopvlak en biedt nog meer grip op alle ondergronden.

Hiking 2.0-zool – Wijdte HX
Alle Hiking schoenen zijn voorzien van Dry-X en beschikken over een robuuste profielzool. Ideaal voor buitenactiviteiten, zodat je de juiste grip ervaart op vrijwel elke ondergrond. Een aansluitende hiel zorgt voor een optimale pasvorm.

SWX-zool – Wijdte HX

Deze zool zorgt voor maximale demping en de maximale afroldynamiek. Torsieverstevigingen gaat de torsie (draaiing van de voet) tegen.

Next Generation – Wijdte GX / HX

Deze zool bevat dezelfde eigenschappen als de SWX-zool. Dit betekent veel demping, de zool bevordert een soepele afwikkeling en heeft een sportief silhouet.

Comfortabele collectie

Onze uiteenlopende collectie is tijdloos en stijlvol. De details ademen luxe en buitengewoon comfort. Sneakers, booties en sandalen; met een gevarieerde collectie bieden we een schoen voor iedere gelegenheid. Comfort is essentieel voor een optimale loopervaring. De balanstechnologie met het gepatenteerde Stretchleer geeft de bewegingsvrijheid die voeten nodig hebben én de energie om langer te kunnen staan. Alles wat je zoekt in een schoen, vind je in onze collectie.

Terug naar overzicht Terug naar overzicht