Next Generation Isabel Krol is klaar voor de volgende stap!

Onze iconische sneakercollectie voor dames en heren verklapt het al. De ‘Next Generation’ doet haar intrede binnen ons familiebedrijf. Binnenkort nemen Isabel en Thomas Krol het stokje over, waarmee een nieuw tijdperk aanbreekt. In een exclusief interview deelt Isabel hoe ze de passie voor schoenen van de familie voortzet en enthousiast is over de komende innovaties. Ook ontdekken we haar toewijding die schuilgaat achter de iconische sneakers die velen van ons dagelijks dragen: "Ik ben klaar voor de volgende stap!"

Samenwerken om het verschil te maken

“Na een vooropleiding aan het conservatorium en een korte periode op de hotelschool, ontdekte ik mijn interesse in management en het menselijke aspect. Terwijl ik Human Resource Management studeerde, deed ik een snuffelstage in ons familiebedrijf. De mogelijkheid om het bedrijf over te nemen werd pas reëel tijdens mijn laatste studiejaar. De passie voor schoenen zit diepgeworteld in onze familiegeschiedenis. Geen specifiek moment inspireerde me; het werken met mensen en samen iets bijzonders neerzetten spreekt mij aan. Met onze schoenen dragen we niet alleen mode uit, maar leveren we ook een bijdrage aan het gevoel van balans. We versterken anderen bij elke stap. Dat idee went nooit!"

Over alternatieve carrièrepaden vertelt Isabel: "Zonder dit bedrijf zou mijn carrière waarschijnlijk zijn begonnen in een productiebedrijf op een HR-afdeling, gezien mijn achtergrond. Op de lange termijn zou ik echter waarschijnlijk mijn eigen onderneming zijn gestart, maar mogelijk in een totaal andere richting dan schoenen."

Schoenmaker, blijf bij je leest

Isabel deelt waardevol carrièreadvies dat haar altijd is bijgebleven. "Schoenmaker, blijf bij je leest is het advies dat ik mocht ontvangen en het zorgt dat je minder overwhelm ervaart. Hoewel de mogelijkheden eindeloos zijn en je veel verschillende richtingen kunt inslaan, geloof ik dat een ondernemer dicht bij zijn eigen kern moet blijven. Wat is jouw toegevoegde waarde? Hoe maak jij van een 8 een 10?”

Familietradities om te koesteren

Isabel heeft een duidelijke visie: “Binnen ons familiebedrijf zijn de lijnen kort. De langdurige verbondenheid van velen aan de firma creëert een bijzondere dynamiek. Iedereen wordt gewaardeerd in zijn of haar rol en dat gevoel wil ik absoluut koesteren. Ook vinden we het belangrijk om grote en kleine succesmomenten te vieren. Deze tradities blijven een belangrijk deel van onze bedrijfscultuur.”

Het team geeft energie

“Elke dag ga ik met plezier naar het werk. Het zien van mijn team geeft me direct energie en motiveert me voor de dag. Ik geniet van de verscheidenheid aan taken waar ik mee bezig ben. Ik ben een teamspeler en duik graag in projecten die samenwerking en creativiteit vereisen. En eerlijk is eerlijk: ik stel administratieve taken liever uit.”

Welzijn in werk

"Voor mij is het cruciaal om werk en persoonlijk welzijn in evenwicht te houden. Sporten is mijn manier om te ontspannen. Het is een gezonde gewoonte waarmee ik mijn dag begin of afsluit. Efficiëntie is de sleutel, waardoor ik mijn werkweken zo plan dat ik in het weekend ruimte houd voor ontspanning. Het koesteren van rustige momenten en het delen van leuke uitjes met dierbaren is voor mij van onschatbare waarde. Ten slotte is een goede nachtrust niet onderhandelbaar. Vroeg opstaan is prima, maar dat betekent ook op tijd naar bed. Ook heeft iedere samenwerkende familie denk ik wel bepaalde regels om gezonde balans te behouden. Thuis vermijden we bijvoorbeeld zoveel mogelijk werk gerelateerde gesprekken. En Thomas en ik noemen onze vader op kantoor gewoon Max."

De favoriete wandelplek van Isabel en Mijs

"Stretchwalker brengt je overal waar je wilt zijn. Voor Mijs, onze kantoorhond, en mij is Berg en Dal rondom Nijmegen een echt wandelparadijs. In dit gebied vind je bijvoorbeeld een prachtige kuil die leidt naar Heilige Landstichting. Dit is zonder twijfel Mijs’ favoriete bos. We genieten hier van rustige wandelingen en ontdekken steeds weer nieuwe paden. De wandelroutes rondom Berg en Dal zijn echt een aanrader. ”

Klaar voor de toekomst

“Ik geloof sterk in de kracht van de ‘Next Generation'. Onze schoenen zijn niet alleen modieus, ze vertegenwoordigen een manier om het leven comfortabeler en stijlvoller te maken. Dat is waar Xsensible voor staat en dat zal onze drijfveer blijven. Ik vond het fantastisch om mee te werken aan de sneakers uit de Next Generation collectie. Toen ik de schoenen voor het eerst paste, voelde ik mij trots. Het comfort gecombineerd met het gestroomlijnde design is top!”

Verfrissende visie

Met de 'Next Generation' collectie en de overname door Isabel en Thomas Krol, stappen we als bedrijf een nieuwe fase in. Deze gedreven generatie geeft een frisse impuls aan onze geschiedenis met schoenen die zowel vernieuwend als comfortabel zijn. Verwacht het onverwachte! Isabel: “Geen enkele concessie wordt gedaan aan het kenmerkende comfort waar we als familiebedrijf om bekend staan. We blijven trouw aan onze familietradities en streven naar innovatie. Dit is niet slechts een evolutie, maar een revolutie in stijl en welzijn.”

Terug naar overzicht Terug naar overzicht