Karel Smits vertelt over de nieuwe eigenschappen van de Hiking collectie

Of je nu urenlang door bloeiende Alpenweiden dwaalt of met stevige pas polder na polder verslindt, Stretchwalker Hiking schoenen vormen een belangrijk deel van je basisuitrusting. En daar moet je op kunnen vertrouwen. Maar op welke eigenschappen dan precies?

Karel Smits, Senior Product Manager bij Xsensible en al ruim 30 jaar werkzaam in de schoenindustrie, geeft uitleg over de nieuwe eigenschappen van de Hiking collectie. 

“Vorm en functie van een hiking schoen moeten in harmonie met elkaar zijn. Dit is immers waar de Xsensible balans technologie om draait. Ook de Stretchwalker hiking schoen is geïnspireerd op het balansprincipe van de traditionele Japanse houten slipper. Dit garandeert een optimale loopervaring en draagt bij aan een betere lichaamshouding. En vanaf nu ook veel beter in oneffen terrein!

Hiking schoenen moeten vooral stevig aanvoelen, houvast bieden en zorgen voor voldoende bescherming bij slechte weersomstandigheden. Om met dit laatste te beginnen, hebben we de Dry-X Waterproof Technology ontwikkeld. Opgebouwd uit een van polyester gemaakt waterdicht elastisch membraan die we aanbrengen in de voering en in andere gevoelige delen van de schoen.

Daarnaast zijn alle stiknaden geseald en hebben we het leer, de veters en andere textieldelen intensief gehydrateerd waardoor ze gedurende langere tijd geen water opnemen. Ook is de tong zodanig geconstrueerd dat het in combinatie met het membraan de schoen aan de binnenkant droog houdt als je door plassen loopt. Het geeft je een zorgeloos gevoel tijdens het uitlaten van de hond of bij het eindeloos dwalen door het bos of langs het strand.


Verder hebben we de toplaag voorzien van een stretchbaar en duurzaam kunststoftextiel. Dit materiaal voelt echt als een tweede huid. Tegelijk hebben we het rubberprofiel aan de zool aangepast voor een verbeterde antislip. Met de vele extra aangebrachte verstevigingen creëren we extra grip en langdurig comfort om moeiteloos lange afstanden af te leggen.

Ik durf met trots te zeggen dat elke nieuwe Stretchwalker Hiking schoen de perfecte mix van stijl en functionaliteit biedt voor elke avontuurlijke vrouw en man. We hebben de schoenen ontworpen om uiteenlopende wandelomstandigheden te weerstaan. Dus trek ze aan en vooral: trek eropuit!”

Ontdek de veelzijdige Hiking collectie en laat je overtuigen van hun bewezen hoogwaardige kwaliteit.

Terug naar overzicht Terug naar overzicht