Het ontstaan van de Next Generation collectie

Wist je dat we in 2021 de Golden Gate sneaker uit de Next Generation collectie gelimiteerd lanceerden? Het begon allemaal met een bescheiden aantal exemplaren van de Golden Gate in drie kleuren voor dames en twee variaties voor heren. Binnen de kortste keren waren alle kleurcombinaties uitverkocht!


Inmiddels heeft deze iconische sneaker de 'Gouden Schoen 2023' gewonnen. Maar wat maakt deze revolutionaire collectie schoen nu echt speciaal? Het antwoord ligt in het zorgvuldige ontwerp- en ontwikkelingsproces, waarbij elke keuze bijdraagt aan het ultieme loopcomfort van de Next Generation sneakerlijn. We vertellen je graag meer over het ontstaan van de collectie.

Van vraag naar schets

Een nieuw zooltype leek ons een waardevolle aanvulling op het assortiment. Door het volgen van markttrends, ontdekten we meer sportieve schoenen met een breder loopvlak in G-wijdtes. Ook kregen we regelmatig de vraag om we een sportieve zool konden ontwikkelen met een breder loopvlak voor meer stabiliteit. Dit leidde tot een zorgvuldig proces waarbij kwaliteit, comfort en functionaliteit voorop stonden. We hebben schetsen gemaakt, definitieve ontwerpen uitgewerkt, prototypes getest, en na ongeveer 2 jaar konden we ultiem loopcomfort garanderen. Met trots lanceerden we de Golden Gate sneaker.

Naar de tekentafel

De eerste stap voor het ontwikkelen van de Next Generation collectie begon aan de tekentafel. Tijdens deze schetsfase werd al nagedacht over de technische aspecten van de schoen. Er werd een unieke Xsensible leest, voor dames en heren, ontwikkeld als basis voor de sneaker. Vervolgens werd er nagedacht over het geschikte voetbed en de mogelijke materialen die effect hebben op comfort. We namen deze ruwe schetsen mee naar een Italiaanse ontwerper, die een meester is in het ontwerpen van zolen. Samen werkten we aan het creëren van een zool met de juiste techniek en esthetiek, gebaseerd op een solide leest: de basis van de Golden Gate.

Het definitieve ontwerp

Met de input van de ontwerper werkten we aan de digitale schetsen. Deze gedetailleerde visuals stelden ons in staat om de zool vanuit alle hoeken te bekijken (360 graden) en te beoordelen, zodat het ontwerp esthetisch aansloot bij onze visie. Toen we tevreden waren met de digitale schetsen, lieten we een mal van gips maken voor de zool. Tegelijkertijd startten we met de ontwikkeling van de upper (het bovenste deel van de schoen). Gedurende dit ontwikkelingsproces maakten we de geschikte materiaalkeuzes en keken we op basis van toekomstige trends naar de juiste kleurcombinaties.

Prototypes testen en de eerste productie

Daarna maakten we prototypes van de complete schoen, zodat we deze fysiek konden testen op pasvorm, comfort en prestaties. Prototypes vormden een essentieel onderdeel van dit ontwikkelingsproces, omdat je natuurlijk niet kan lopen en testen op een gipsen mal. Ook beoordeelden we meteen de functionaliteit van het stretchmateriaal in het ontwerp. We verzamelden in deze fase waardevolle feedback van interne en externe experts zodat we de Next Generation sneaker konden optimaliseren. Met elk ontwerp willen we aan jullie wensen voldoen, maar nog belangrijker: deze verwachtingen overtreffen. Met de Next Generation collectie was ons doel om de sneakers perfect aan te laten sluiten bij alle voettypes. We verwerkten feedback zorgvuldig totdat het perfecte prototype was ontstaan. Met trots werd door het team de sneaker gemarkeerd als ‘Go’ en ging de eerste productie van start.

Ondertussen ging het marketingteam aan de slag met alle communicatie uitingen rondom de lancering die in 2021 plaatsvond. Niet veel later was de Next Generation collectie verkrijgbaar bij verkooppunten en genoten we van de enthousiaste reacties die tot op de dag van vandaag binnenstromen.

Coming soon

De Next Generation collectie bevat op dit moment de Golden Gate, Ponte Vecchio, Brooklyn, Rialto, Milau en Helix. In deze zomer presenteren we met trots de nieuwste modellen voor dit najaar. To be continued!

Terug naar overzicht Terug naar overzicht