De voorbereiding van Ans en Els op de Vierdaagse van Nijmegen

De voorbereidingen voor de Vierdaagse van Nijmegen zijn in volle gang. Dit wereldberoemde wandelevenement trekt jaarlijks duizenden deelnemers van over de hele wereld. Als bedrijf afkomstig uit Nijmegen, met ons hoofdkantoor in Berg en Dal langs de route, is de Vierdaagse voor ons een bijzonder evenement.


Ans (67 jaar) en Els (69 jaar), twee deelnemers, nemen deze meerdaagse wandeltocht serieus en zijn enthousiast aan het trainen op Xsensible Hiking schoenen. In dit artikel delen ze hun ervaringen en liefde voor wandelen, terwijl we hen volgen op hun weg naar de Vierdaagse.

Samen op avontuur

"Ik werd geïnspireerd door mijn zus Els", vertelt Ans. "Els is er gewoon ingesprongen met een vriendin om het een keer mee te maken." Soms kan een vleugje nieuwsgierigheid voldoende zijn om uit je comfortzone te stappen en geweldige avonturen aan te gaan. En dat is precies wat er gebeurde bij deze zussen.

Trainingsroutine voor de Vierdaagse

Hoewel ze graag regelmatig wandelen, hebben Ans en Els zich niet vaak gewaagd aan langeafstandswandelingen. "We lopen bijna dagelijks een rondje van ongeveer een uur op de dijk, dat is onze vaste routine", legt Els uit. Hun favoriete wandelomgeving is de Ooijpolder, waar je urenlang kunt genieten van prachtige wandelroutes, omringd door groene landschappen. Een mooie bloesemtocht wordt ook graag door de zussen bewandeld. Om zich voor te bereiden op de Vierdaagse hebben Ans en Els drie keer een lange route van ongeveer 20 tot 25 kilometer gelopen. Het belangrijkste voor hen is om te genieten van het proces en niet te veel druk op zichzelf te leggen.

Doorzetten als het zwaar wordt

"Wat ons motiveert om door te gaan als we moe zijn of het zwaar hebben, is de gezelligheid en de muziek onderweg", zegt Ans. "Ook motiveren we elkaar en uiteindelijk is er altijd de beloning." Iemand die namelijk voor de eerste keer succesvol deelneemt ontvangt het 4Daagsekruis. Bij iedere volgende succesvolle deelname wordt of een cijfer of een andere variant van het 4Daagsekruis als beloning uitgereikt. Met nummer 30 voor Els en nummer 21 voor Ans kunnen ze niet wachten om de beloning van dit jaar toe te voegen aan hun prijzenkast.

Handige tips voor wandelen in gezelschap

Samen met hun partners, maar meestal met elkaar maken Ans en Els van wandelen een sociale activiteit. "We appen elkaar als een van ons zin heeft om te gaan wandelen. Als het uitkomt, gaan we samen op pad." Ze delen ook handige tips voor mensen die samen willen wandelen. "Zorg ervoor dat je hetzelfde tempo aanhoudt en het is fijn als je goede gesprekken met elkaar kunt voeren. Maar het moet ook kunnen dat je onderweg met anderen praat of gewoon even stil wilt zijn."

Balans tussen inspanning en genieten

Een goede balans vinden tussen fysieke inspanning en het genieten van de omgeving is voor Ans en Els van groot belang. "We luisteren goed naar ons lichaam, eten op tijd en drinken voldoende. Regelmatig nemen we een rustpauze, elke 10 kilometer zitten we zo'n 20 minuten." Tot slot willen Ans en Els graag een boodschap delen met andere deelnemers van de Vierdaagse. "Ga niet te snel van start, bouw het rustig op en loop in je eigen tempo. Geniet van elke stap en van de geweldige ervaring die de Vierdaagse te bieden heeft."

We wensen Ans en Els veel succes tijdens de Vierdaagse en we zijn trots op hun buitengewone prestaties. We moedigen alle deelnemers van de Vierdaagse aan vanaf ons kantoor in Berg en Dal en verheugen ons op de grootste wandelprestatietocht ter wereld! We hopen dat het verhaal van deze energieke zussen je mag inspireren om je wandelschoenen aan te trekken, in beweging te blijven en de wereld te verkennen.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht