Care & repair: verzorgingstips om jouw schoenen te onderhouden

Of je boodschappen gaat doen, een ontspannen wandeling maakt of een museum bezoekt; onze schoenen ondersteunen jou bij elke stap. Omdat de schoenen stijlvol en comfortabel zijn, pak je deze al snel uit de kast. Misschien draag je de schoenen zelfs dagelijks!

Stretchwalker vergroot jouw balans, maar je kunt er nóg langer van genieten als je de schoenen goed verzorgt. Gelukkig hoeft dat niet een ingewikkelde en tijdrovende klus te zijn. We hebben simpele verzorgingstips op een rij gezet, waardoor je meer uit jouw paar kunt halen. 

1. Bescherm jouw favoriete schoenen

Wist je dat je natte schoenen eerst moet laten drogen voordat je deze in de schoenenkast zet? Stop de schoenen daarom niet in een plastic zak en plaats deze ook niet naast of op een warmtebron zoals een verwarming. Zet de schoenen liever in een goed geventileerde ruimte neer zodat deze volledig kunnen drogen. Natte schoenen kunnen schimmelen, bovendien is de kans groter dat de schoenen gaan stinken als ze nat worden opgeborgen. De schoenen moeten kunnen ademen, vandaar dat de manier van opbergen al bij kan dragen aan het beschermen van jouw paar. 

2. Makkelijke verzorgingstip: verwijder meteen de vuiltjes 

Wil je de kwaliteit van jouw schoenen waarborgen? Dan is deze eenvoudige, maar effectieve onderhoudstip ideaal voor jou! Maak de schoenen eerst schoon voordat je jouw paar opruimt. Hoe aantrekkelijk het ook is om de schoenen snel even weg te zetten, omdat je deze de volgende dag weer draagt; boen de vuiltjes weg. Zo verklein je de kans dat deze indrogen en vlekken veroorzaken. Wij raden het merk Collonil aan voor optimaal schoenonderhoud. Collonil helpt al sinds 1909 om items van leer en suède mooi te houden. Ook onze eigen schoenenspray beschermt tegen vuil en water. Bij onze verkooppunten kun je vragen naar protection spray om langer wandelplezier te ervaren.

3. Doe het niet: schoenen stapelen 

Schoenen vervormen als je deze gaat stapelen. Het is heel fijn als je meerdere schoenen hebt om af te kunnen wisselen, maar zet deze naast elkaar neer zodat de structuur niet verloren gaat. Je kunt de schoenen bijvoorbeeld in de originele schoenendozen bewaren zodat jouw paar er als nieuw uit blijft zien. Op deze manier vervaagt de kleur niet en bescherm je de schoenen tegen stof, water en zonlicht. Het verzorgen van jouw schoenen hoeft gelukkig niet ingewikkeld te zijn. 

4. Houten schoenspanners

Dankzij houten schoenspanners blijven jouw schoenen in goede staat en kun je de pasvorm behouden. Hout heeft een vocht onttrekkende en neutraliserende werking, zo blijven jouw schoenen lekker fris! 

Wil je meer weten over de optimale verzorging van jouw schoenen? We nodigen je uit om langs te komen bij onze verkooppunten, waar experts je graag adviseren hoe je jouw Stretchwalker optimaal kunt beschermen en onderhouden. Samen verlengen we de levensduur van jouw favoriete schoenen!
Terug naar overzicht Terug naar overzicht