3 Wandeltips als warming-up voor de Nijmeegse Vierdaagse

De voorbereidingen zijn in volle gang, want de Nijmeegse Vierdaagse staat voor de deur. We delen 3 wandeltips met jou, zodat je optimaal kunt trainen. Binnenkort mag je het felbegeerde 4Daagsekruisje in ontvangst nemen; een mijlpaal om trots op te zijn. Namens het team van Xsensible wensen we je succes en vooral plezier bij de trainingen, zodat je goed voorbereid aan de start verschijnt bij de grootste wandelprestatietocht ter wereld!

Voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse

De grootste wandelprestatietocht ter wereld wordt elk jaar in Nijmegen gevierd. Meer dan 45.000 deelnemers staan in de startblokken om vier dagen 30, 40 of zelfs 50 kilometer te wandelen in deze bosrijke omgeving. De juiste voorbereiding is essentieel als je fit en energiek aan de start wilt verschijnen. Op deze manier geniet je ook meer van de feestelijke dagen. Door verantwoord te sporten en te bewegen, maar ook de juiste voorbereidingen te treffen aan voeding, rust (noodzakelijk om goed te herstellen na deze topprestatie) en goede wandelschoenen, maak je de tocht voor jezelf lichter én leuker. Ontdek de 3 wandeltips voor de ideale warming-up en overwin jezelf met The walk of the World.

1.Realistisch en mooi trainingsschema

Binnenkort sta je aan de start van de grootste wandelprestatietocht ter wereld. Dat is niet niks! Een handig trainingsschema zorgt voor meer overzicht, rust en ruimte om goed te kunnen oefenen. Maak het schema realistisch voor jezelf en houd je eigen tempo aan om energiek en vol goede moed de Nijmeegse Vierdaagse uit te lopen. Ongetwijfeld kom je jezelf tegen tijdens het trainen, de kunst is om jezelf te herpakken en (weer) bewust te worden van jouw motivatie om deel te nemen. Naast een realistisch schema, staat wandelplezier voorop. Kies daarom mooie routes uit zodat de voorpret kan beginnen. Gun jezelf de tijd om op te bouwen en voldoende rust te pakken (in de vorm van de juiste voeding en voldoende nachtrust), want hersteltijd is minstens zo belangrijk als het wandelmoment.

2.Oefen regelmatig op verschillende ondergronden

De wandeling maak je op uiteenlopende ondergronden; bereid je hier goed op voor. Van geasfalteerde wegen tot heuvels in de natuur of simpelweg op de stoep; wandelen kan altijd en overal. Hou daarom rekening in jouw trainingsschema met routes waar je de verschillende ondergronden tegenkomt en geniet van uitstekende grip, zodat je de wandeling helemaal uit kunt lopen.

3.Goede uitrusting

Door goed voor jezelf te zorgen, behoud je een gezonde lichaamshouding en start je fit aan de Vierdaagse. Onderschat de afstanden en de impact van de Vierdaagse op je gezondheid niet. Begin op tijd met oefenen waarbij je rekening houdt met de juiste uitrusting. Door de omstandigheden na te bootsen, ontdek je wat je kunt verwachten. Je hebt onder andere voldoende eten, drinken, maar ook comfortabele kleding, een lichtgewicht rugzak en de juiste schoenen voor alle weersomstandigheden nodig om van de Vierdaagse een succes te maken.

De juiste wandelschoenen maken de uitrusting compleet. Onze Hiking collectie bevat een robuuste profielzool en is zeer geschikt voor standswandelingen, maar biedt ook in een bosrijke omgeving uitstekende grip. Het gepatenteerde stretchleer is ademend en biedt comfort. De Dry-X Waterproof Technology bevat een waterafstotend membraan, waardoor je voeten onder alle weersomstandigheden droog blijven. Bovendien zorgt de zoolconstructie voor een gecontroleerde ondersteuning van de natuurlijke afrolbeweging en dat wil je!

Ben je er klaar voor?

Met de juiste voorbereidingen ben je helemaal klaar om fit aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse te verschijnen. Wist je dat er meer dan 70 verschillende nationaliteiten deelnemen aan The walk of the World? Het is niet voor niets de grootste wandelprestatietocht ter wereld en jij bent daar onderdeel van! Een prestatie waar je trots op mag zijn en we moedigen je graag aan vanaf ons hoofdkantoor aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal, want we liggen op de route. Jouw comfort is onze prioriteit en dat voel je bij elke stap. Wij zijn er voor je, ook tijdens de Vierdaagse.
Terug naar overzicht Terug naar overzicht