Top 6 dames schoenen voor lente/zomer 2024: gemiddeld tot extra breed

Op zoek naar nieuwe schoenen voor het voorjaar? Het perfecte paar vinden kan een uitdaging zijn, vooral als je brede of gevoelige voeten hebt. Maar geen zorgen. Onze nieuwste collectie heeft comfortabele en stijlvolle opties voor verschillende voetbreedtes, van gemiddeld tot extra breed.


Met onze schoenen stap je niet alleen stijlvol het seizoen in, maar ben je ook verzekerd van de juiste ondersteuning.
Om je zoektocht makkelijker te maken, hebben we een top 6 van dames schoenen uit de lente/zomer collectie voor je samengesteld. Maar eerst delen we handige tips over waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen. Dus ga lekker zitten, ontspan en laat ons je begeleiden naar jouw perfecte paar!

Koopgids: tips bij het kopen van nieuwe schoenen

Het kan lastig zijn om schoenen te vinden die precies goed zitten. Misschien weet je niet precies welke pasvorm van een schoen je nodig hebt. Een goede pasvorm is echter essentieel voor draagcomfort, vooral als je gevoelige of brede voeten hebt. Hier zijn handige tips om je alvast op weg te helpen.

Tip 1: Lastige voeten


Als je specifieke voetklachten ervaart, zoals hallux valgus of klauwtenen, zijn schoenen met extra ondersteuning belangrijk. Kies daarom voor schoenen die zich comfortabel om je voet vormen, zoals modellen met stretchleer. Dit type leer helpt om een betere pasvorm te bieden, vooral als je voeten gevoelig zijn voor drukpunten. Bovendien heeft het de eigenschap om altijd weer terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm, dus je hoeft niet bang te zijn dat de stof zijn rek verliest.

Tip 2: Ideale voetbreedte en -lengte

Bij de keuze van schoenen met de juiste pasvorm is het belangrijk om te kijken naar de lengte en de breedte van je voeten. Twijfel je over je voetbreedte? Geen zorgen, je kunt dit eenvoudig meten met een liniaal of meetlint. Plaats het meetinstrument onder de bal van je voet en meet de afstand tussen de buitenkant van de ene zijde van je voet naar de buitenkant van de andere zijde. Als je twijfelt, kun je altijd naar een verkooppunt gaan die je kan helpen door je voetbreedte en -lengte professioneel op te meten.

Tip 3: Volume van de voet

Voeten en schoenen verschillen natuurlijk niet alleen in lengte en breedte, maar ook in volume. Jouw ideale pasvorm hangt dus ook af van het volume van je voet en van de schoen. Om eenvoudig inzicht te krijgen in het volume van je voet, meet je de omtrek van je voet met een meetlint. Plaats het lint rond het breedste deel van je voet, meestal over de bal en de boog.
Als je voeten wat groter of gevoeliger zijn, zul je merken dat schoenen met een bredere pasvorm en stretchleer jou het beste comfort bieden. Voor degenen met een kleiner voetvolume zijn schoenen met een smalle of gemiddelde pasvorm ideaal. Kortom, kies schoenen die passen bij de unieke vorm van jouw voeten voor ultiem comfort.

Tip 4: Optimale drukverdeling

Het is essentieel dat schoenen comfortabel zitten en de druk gelijkmatig verdelen over je voet, zodat je geen last krijgt van pijnlijke plekken. Een handige manier om inzicht te krijgen in de juiste drukverdeling voor jouw voeten is door een voetscan te laten maken. Met deze scan kunnen voetspecialisten de exacte vorm van je voet meten en advies geven over welke schoenen het beste bij jou passen. Deze service is beschikbaar bij verschillende verkooppunten en kan je helpen om de juiste keuze te maken.

Tip 5: Gebruik van steunzolen

Als je steunzolen draagt, zorg er dan voor dat schoenen hiervoor voldoende ruimte bieden. Dankzij het uitneembare voetbed zijn al onze schoenen speciaal geschikt voor steunzolen.

Tip 6: Persoonlijke stijl


Naast comfort is het ook van belang dat schoenen zowel bij je stijl als dagelijkse activiteiten passen. Gelukkig biedt onze nieuwste collectie een breed scala aan stijlen en pasvormen, waardoor er voor iedereen en elke gelegenheid een favoriet paar tussen zit.

Tip 7: Pas de schoenen altijd

Onze beste tip is om schoenen altijd te passen voordat je ze koopt. Onze beste tip is om altijd schoenen te passen voordat je ze koopt. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schoenen echt goed zitten en comfortabel aanvoelen voordat je besluit tot aankoop over te gaan. Zo voorkom je mogelijke pasvormproblemen en zorg je ervoor dat je met een paar schoenen naar huis gaat waar je echt blij mee bent. Ga langs bij een verkooppunt in de buurt en laat je vrijblijvend adviseren.

Nu je weet waar je op kunt letten en of je een gemiddelde, brede of extra brede pasvorm nodig hebt, kun je een weloverwogen beslissing nemen voor nieuwe schoenen.

Top 6 dames schoenen voor lente/zomer 2024

1. Sneaker Milau - Een witte parel

  • Stijlvol en dynamisch: Geeft elke stijl een moderne twist met een gestroomlijnd golfontwerp.
  • Trendy en toch elegant: Zebra- en luipaardpatronen met subtiele metallic applicaties.
  • Ultiem comfort: Uitstekende demping en ondersteuning voor een stijlvolle comfortabele look voor het voorjaar.
  • Geschikt voor gemiddelde voetbreedte (G).


2. Sneaker Golden Gate Lady - Stralend colourblocking

  • Veelzijdig ontwerp: Opvallend met colourblocking en metallic details.
  • Superieur comfort: Optimale demping en stretchleer bieden perfect comfort.
  • Trendy én functioneel: Slank gestroomlijnd ontwerp, passend bij alle zomerse gelegenheden.
  • Geschikt voor gemiddelde (G) tot iets brede voetbreedte (H).


3. Sneaker Ponte Vecchio - Glanzende metallic accenten

  • Glamoureus: Glad leer en glanzende metallics voor een opvallende glamourlook.
  • Tijdloos ontwerp: Champagnekleurig ontwerp voor moeiteloos combineren met zomerse outfits.
  • Optimaal comfort: Gestroomlijnd ontwerp voor een perfecte pasvorm met optimale demping, ondersteuning en comfort.
  • Geschikt voor gemiddelde voetbreedte (G).


4. Stretchwalker Valletta - Stijlvol patchwork design

  • Stijlvol ontwerp: Monochrome pasteltint en een trendy patchwork design.
  • Optimaal draagcomfort: Zachte kussentjes en stretchleer voor ultiem comfort.
  • Instapgemak: dankzij de handige zijrits is in- en uitstappen moeiteloos.
  • Geschikt voor iets brede voetbreedte (H).


5. Stretchwalker Grenoble - Trendy allrounder

  • Modieuze uitstraling: Trendy joggingstijl met lichte tinten en glanzende metallic details, perfect voor sportieve en casual looks.
  • Comfort, stijl én functie: Dynamisch ontwerp met brede wreef en dikkere zool met Xsensible balanstechnologie, voor een unieke comfortabele loopervaring.
  • Gemakkelijk instappen: handige zijrits voor moeiteloos in- en uitstappen.
  • Geschikt voor iets brede voetbreedte (H).


6. Stretchwalker SWX21 - Stijl en comfort

  • Eigentijds en sportief: Strak ontwerp met hoogwaardig leer en subtiele accenten voor een moderne sportieve uitstraling.
  • Optimale loopervaring: Dagelijks comfort gegarandeerd met extra demping en ondersteuning, plus handige zijritsen voor moeiteloos instappen.
  • Veelzijdige stijl: Perfect te combineren met verschillende outfits, van casual tot sportief, voor een frisse voorjaarslook.
  • Geschikt voor iets brede (H) tot extra brede voetbreedte (J en K).


Conclusie
De perfecte schoenen vinden kan een hele uitdaging zijn. Comfort is uiteraard erg belangrijk. Daarom is het slim om wat onderzoek te doen en advies in te winnen bij een verkooppunt, aangezien er een hoop factoren zijn waar je rekening mee wilt houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat je ideale pasvorm en persoonlijke stijl zijn. En onthoud: zelfs als je bredere of gevoelige voeten hebt, zijn er zeker stijlvolle schoenen die je perfect passen. Denk bijvoorbeeld aan modellen met stretchleer of een bredere pasvorm. Zo vindt iedereen de schoen van zijn dromen.

Ontdek onze nieuwe lente/zomer collectie bij een verkooppunt in de buurt. Stap binnen en laat je vrijblijvend adviseren!
Terug naar overzicht Terug naar overzicht